top of page
  • Foto van schrijverIne Huysentruyt

Halte 2 | THE HAPPIEST PEOPLE DON'T HAVE THE BEST OF EVERYTHING ... |

Dranken Pauwels te Heule


... they just make the best of everything.

Als we de de site oprijden zien we iets minder bedrijvigheid. Evenementen zijn afgelast en de horeca is opnieuw gesloten. Net nu er terug een drukke periode voor de deur stond. De shop is open! Ja, en daar is het te doen.

De tweede halte op onze inspiratietoer: Dranken Pauwels te Heule.


Voor de tweede maal dit jaar is er onvoldoende werk om de medewerkers voltijds aan de slag te houden, een harde klap zowel voor alle medewerkers (vaste- , fleximedewerkers en jobstudent) als het bedrijf zelf.


Toch houden ze er samen de moed in. Dat zie je en dat voel je. Dankzij ideeën van de medewerkers werd in deze kalmere periode de shop opnieuw ingedeeld, kreeg de gevel nieuwe bestickering in de huisstijl, werden klusjes gedaan om de veiligheid en de ordelijkheid op de site te verhogen. En op aangeven van klanten werden ook nieuwe shoppingkarren besteld.


We vragen aan Dominique en Louis hoe zij de verbondenheid in hun team hoog houden.

“We stimuleren open communicatie, o.a via onze interne whatsappgroep. Er is ruimte voor zeer praktische items, tijdens de job, en zeker ook ruimte voor elkaars bezigheden na de job. Zo verschijnen regelmatig foto’s van degustatiemomenten bij de medewerkers thuis.”

“De wekelijkse ‘drink’, houden we in ere - coronaproof. Het is een moment om de inspanningen van de week een plaats te geven en los te laten. Eens op een ongeremde manier het hart luchten, dat is belangrijk. En nog meer in deze tijden. Het houdt ons verbonden. Het is leuk om te zien dat er ook medewerkers afzakken naar dit moment die die dag niet werken.”

“De medewerkers spenderen nu meer tijd thuis in hun bubbel. Om hen te steunen én hun productkennis te versterken, stelden we een proefpakket samen met de nieuwste dranken in ons gamma. Deze kunnen zij thuis degusteren en dan later de klant beter informeren. Ook kregen ze het gezelschapsspel ‘Monopoly’ versie Kortrijk. Het is een leuke link naar onze belangrijke klantenregio én het kan de momenten thuis mee gezellig maken. Het belang van verbinding reikt voor ons verder dan de werkvloer. Daarom hebben we ook oog voor de balans tussen werk en privé. Wie zich thuis goed voelt, brengt dit ook op de werkvloer over en omgekeerd.”

Het is duidelijk dat Dranken Pauwels inspanningen levert voor én bekommerd is om zijn mensen. Het loont. Het levert een gemotiveerd team waar je op kan rekenen, een team dat voor elkaar instaat en de liefde deelt voor de wondere wereld van de dranken. #teampauwels.

Wat een fijn bezoek.

Dankjewel team Pauwels voor jullie positieve inzet en inspirerend verhaal!

Info:

Wil je meer weten? << ine@atelierconnecter.be >>

Comments


Opleiding: Eerste hulp bi spanningen op de werkvloer
bottom of page