top of page
  • Foto van schrijverIne Huysentruyt

Halte 3 | BREATHE WITH US |

Ventilair Group Belgium te Kuurne

Wat een creatieve aanpak! Het team gaat terug samen op de kerstkaart. Dit jaar weliswaar vanop afstand.

Onze derde halte: Ventilair Group Belgium te Kuurne.

We komen binnen in de ruime vergaderruimte en zien twee collega’s op veilige afstand van elkaar zitten. Ze hebben plezier. Ze praten bij over het werk en over thuis. Toch proberen ze stil te zitten. Ze zijn samen met hun collega's in voorbereiding van een originele kerstkaart die hen samenbrengt.

Zijn jullie ook benieuwd naar het resultaat?


Verbinding is niet tastbaar en wordt niet altijd gezien. “Hoh, Ine, wij zijn misschien niet het beste voorbeeld”, zegt Steven, Productmanager bij Ventilair.

Onze inspiratietoer brengt ons niet naar “de beste” voorbeelden. Wel naar organisaties die er met hun team “samen het beste van maken” en (on)bewust werk maken van verbinding, in hun eigen, unieke context.

“Niet iedereen werkt nog even frequent vanop kantoor. Om vlot contact te houden met elkaar kreeg iedereen een skype-account. Zo kunnen we onze wekelijkse teammeetings blijven houden en maakt de plaats waar je bent minder uit. Via een open planning is het voor iedereen duidelijk wie van waaruit werkt. En via onze nieuwe whatsapp-groep is er heel wat informeel contact.”

Vergadercultuur

“Als je er over nadenkt, dan hebben deze coronatijden een positief effect op onze vergadercultuur en samenwerking:

meetings worden meer op voorhand gepland en we komen er beter voorbereid aan. Als we samen zijn zetten we enkel nog de puntjes op de ‘i’. Zo werken we efficiënter aan onze projecten én in de meetings zelf. Het brengt een bepaalde rust én stimuleerde al heel wat nieuwe projectideeën.”

“Onze vergaderruimte werd onder handen genomen. We werkten er aan een verlaagde bezetting, een betere luchtkwaliteit (natuurlijk!) en de techniek om video overleg te ondersteunen. Via de technische installatie kunnen we nu ook makkelijker zelf video’s opnemen om te delen met onze medewerkers en klanten. Zo blijven we geconnecteerd!”

Bedankt Ventilair Group Belgium voor jullie gastvrijheid.

Dankjewel aan de collega’s voor jullie mooie poses, positieve inzet en inspirerend verhaal!


Info

Meer weten? << ine@atelierconnecter.be >>Comments


Opleiding: Eerste hulp bi spanningen op de werkvloer
bottom of page