top of page
  • Foto van schrijverIne Huysentruyt

Halte 4 | ANOTHER CHALLENGE |

Lingeriezaak Ohlala te Lendelede


De sociale media vertelt dat het team van Ohlala wel van een uitdaging houdt. Zo zien ze ook corona: een uitdaging die ze samen met de nodige creativiteit en positiviteit te lijf te gaan.


Het vergt een verbonden team om deze wendbaarheid aan te houden.

Als vierde halte op onze inspiratietoer geeft het team van Ohlala enkele van hun wapens bloot.


“Ons team is de motor van Ohlala.” zegt Hermien, medewerkster van Ohlala.

“Huidig is onze winkel gesloten, maar blijven we samen draaien voor de take-OHway en de webshop. We zien elkaar minder. We wisselen elkaar af. Toch blijven we vlot communiceren via onze whatsapp groep en regelmatig video overleg, waar we in de eerste lockdown mee startten.”


Wat als ...?

“De tweede lockdown verloopt voor ons een stuk rustiger. Ondanks de vele bestellingen en steeds andere werkwijze weten we allen wat er ons te doen staat. Enkele weken ervoor organiseerden we samen een ‘Wat als…’ overleg waarop we onze bezorgdheden op tafel gooiden. Op basis van dit overleg en de nieuwe maatregelen hadden we snel een nieuwe planning klaar.”


Wat leerden we uit de eerste lockdown? Wat zien we zitten? Wat niet? Hoe passen we het in elkaar?

“Ons wekelijks teammomentje waarop we onder een aperitiefje of met een frietje kort reflecteren en ventileren gaat nog steeds door. Tijdelijk niet in de winkel, maar wel online via verschillende video-apps. Dit ging al vaak gepaard met een quiz vol wist-je-datjes over elkaar, de collectie en de winkel. Leerzaam én plezier verzekerd.”Het is heel mooi te zien hoe jullie er samen voor blijven gaan. Uit deze corona-challenge komen jullie nog sterker, … nog meer verbonden!


Dankjewel Ohlala en team voor jullie positieve inzet en inspirerend verhaal!Info

Commentaires


Opleiding: Eerste hulp bi spanningen op de werkvloer
bottom of page