top of page
  • Foto van schrijverIne Huysentruyt

Halte 1 | TEAMWORK MAKES THE DREAM WORK |

Bijgewerkt op: 16 nov. 2020

Vrije- en Lagere School St.-Vincentius Bissegem

“Onze vrijdagavonddrinks vervangen we door spontane momenten in kleinere groep, zoals samen de speelplaats schilderen. Het is buiten, het is veilig, het is plezant en het komt ook nog ten goede van onze school.”

Op onze eerste halte van de inspiratietoer der verbinding ontmoeten we Stefanie en Wim, het directieteam van de vrije kleuter- en lagere school St. Vincentius Bissegem. Ze zijn trots op hun team en voelen de connectie, ook op afstand.

Er wordt nog steeds veel afgelachen in de leraarskamer, ondanks de grote onzekerheden. “De knuffels missen we, maar we geven elkaar marge en steun.”

We zijn dankbaar dat we elkaar nog dagelijks mogen zien. Al zit de vriendelijke lach van onze collega’s verscholen achter een mondkapje.

Samen zetten we extra in op open communicatie (wekelijkse nieuwsbrief met een motiverende quote), we betrekken élke medewerker (we testen heel wat scenario’s voor mogelijke fases samen uit) en staan elke ochtend mee aan de schoolpoort.

We stapten vorig schooljaar over op ‘Teams’. In de planning hadden we ons hier twee jaar voor gegeven. Vorig schooljaar dwong de situatie ons ertoe om dit op twee weken te doen. Dit was geen gemakkelijke klus en bracht heel wat stress met zich mee voor veel collega’s.

Begin dit schooljaar hebben we dan ook de tijd genomen om in een personeelsvergadering enkele basisvaardigheden met het team uit te proberen. De collega’s ondersteunen elkaar gelukkig in heel wat uitdagingen, o.a. in die computervaardigheden, beginnende leraren op weg helpen, ....

In coronatijden werkten ze samen:

- vanuit hun kot om filmpjes te maken voor de kinderen;

- om ALLE kinderen te bereiken door bezoekjes huis-aan-huis;

- een mooi afscheidsfeest te organiseren voor de kinderen van het derde kleuter en zesde leerjaar;

- kinderen op te vangen in de noodopvang;

- de school proper te houden

- …

Wat een verbonden team!

Ze zijn klaar voor wat komen gaat.

Dankjewel Wim, Stefanie en team voor jullie positieve mindset en inspirerend verhaal!

Info:

Wil je meer weten? >> ine@atelierconnecter.be <<Comments


Opleiding: Eerste hulp bi spanningen op de werkvloer
bottom of page